Forstå Tarot

Tarotkortene indeholder symboler fra både kristendommen, den jødiske kabbala, græsk mytologi og ægyptisk mytologi. Desuden har de tråde til både numerologien, astrologien og det hebraiske alfabet. Tarot er blevet skabt ud fra en en hemmelig symbol og billedkode, for at bevare og videreføre en hemmelig lære.

Tarot kan både hjælpe med at kigge ind i fremtiden, tænke over problemstillinger og bekymringer i nutiden. Helt ligesom tarot giver dig mulighed for at få rådgivning og vejledning. Symbolerne i kortene danner altså forbindelse med din underbevidsthed.

Et sæt Tarot kort er opbygget af 78 kort

40 små kort – lille arkade – kortene fra 1-10

16 Hofkort – lille arkade – Konge, Dronning, Knægt og Page

22 Trumfkort – store arkade – Udviklingsvejen

De 40 små kort, kortene fra 1-10, står for hverdagssituationer og aspekter af din personlighed, fx liv og glade dage, konflikter, rejser, indre søgen

De 4 elementer

Stokke/Stave: Ild. Symbolisere intuition og igangsætning. ideer, engagement, kreativitet, spontanitet, ikke bundet af noget. Intuitionen er det der kommer lige før tanken. Vises ofte med guld og orange farver.

Bæger: Vand og følelser. At mærke ting strømmer (kuldegysning/varme, mærker i maven), sanselig, rumme, empatisk, skabe god stemning, alle skal have det godt. Vises ofte med sølv, hvid og blåt.

Sværd: Luft og tanker. Analyser, at være rationel og logisk, at planlægge og tage beslutninger, skærer igennem, strategisk, helikopterperspektiv, en mental tankeform. Vises ofte med gult, eller gul blandet med blåt som giver den grønne kreative farve.

Mønter/Skiver: Jord og handling. Hvad er den konkrete virkelighed, den fysiske verden. Jordforbindelse. Noget man gør. Omsæt tanker og følelser til noget du kan implementere i virkeligheden. Strukturere handlinger og er løsningsorienteret. Tålmodig og langsom. Arbejdsmæssigt en god afslutter. Vises ofte med alle jordfarver, beige, brun, gylden og sand.

Hofkort

Konger/Riddere – De er deres element, men alle er også luft (tanker). De står også for VISDOM OG ER RATIONELLE

Dronning – De er deres element, men alle er også vand (følelser). De står også for FORSTÅELSE, EMPATISKE OG DRAGE OMSORG

Knægt/prins – de er deres element, men alle er også ild (ideer). De står også for HJERTE, MEGET MOD OG MÅLRETTET

Page/ prinsesse – de er deres element, men alle er også jord (handlinger). De står også for VIRKELIGHED/JORDFORBINDELSE

22 Trumfkort – kaldet den store Arkada. Trumfkort står for de udviklingsstadier man skal igennem.

De symboliserer 22 prøvelser vi som mennesker skal igennem for at opnå forståelse for egen person og universet også kaldet udviklingsvejen.

Kort 0 og 22 Narren: er som et barn – kortet repræsentere tro, og symbolisere begyndelsen på noget nyt. Rejsen begynder. Udtryk for noget der ikke er gennemtænkt, noget spontant og skørt.

Narren besøger trumferne, en for en, på sin vandring/udviklingen. Her ser du Narren i tre udgaver.

 1. Magikeren: Kontakt op i himlen og nedad som jordforbindelse. Omsætte det man gerne vil. Har de 4 elementer i sig. Kommunikation – sæt ord på hvor man vil hen. Handler om koncentration, styrke, bevidsthed, opmærksomhed og aktiv handling.
 1. Ypperstepræstinden: Intuition, det ubevidste og mystiske, månekort/cyklus. Noget der integreres og modnes. Situationens potentiale og ens eget potentiale. Kontakt til vores inderste væsen
 2. Kejserinden: Moderen, står for frodighed, kærlig, kvindelighed, frugtbarhedens energi. Lær at elske sig selv og andre, altomfavnende, omsorg, kærlighed, skønhed, femininitet, og overflod.
 3. Kejseren: Faderen, når vi har lært at elske ubetinget og uden grænser, skal vi lære at sætte grænser. Solidt fundament og lær struktur og organisering. Autoritet.
 4. Ypperpræsten: I gamle dage kirkens overhovede. Idag overhoved for fælleskaber, samfund og orden. Orden omkring hvordan man behandler andre mennesker. Relationer til andre mennesker. Identiteten i det sociale, traditioner, religion og tro.
 5. Lovers: Forene sin maskuline og kvindlige energi så man får kontakt til sig selv. Handler om at vælge til eller fra i relationer. Forhold, seksualitet, de dybe værdier og moral.
 6. Vognen: Dualitet i den maskuline og feminine energi. Står på sejrsskamlen og forstår at bruge sin energi til at opnå magt. Kører der ud af. Vinderlyst, målrettethed, viljestyrke, kontrol og mod.
 1. Styrken: Bruger sin energi til at tæmme sin frembrusen – kontrol. Bruger sin styrke med mildhed, – nu ved jeg hvordan verden fungere. Tillader langsomheden, bruger tålmodigheden. Nu kan jeg opnå alt. Empati og mod.
 2. Eneboeren: Introvert – handler om at finde sin egen livsvisdom. Se sit eget lys. Indre rejse, indre vejledning – se indad.
 3. Skæbnehjulet (lykkehjulet): Den indre rejse giver dig flow. Du finder din rette hylde, der kommer et vendepunkt. Nye udfordringer. Karma, livscyklus og skæbne.
 4. Retfærdigheden: Når hjulet har drejet skal der tages stilling. Bryd gamle mønstre. Sæt grænser. Vægten måler hele tiden ligevægten. Hvis der ikke er ligevægt bruges sværdet! Retfærdighed, sandhed, ansvar og lovgivning.
 1. Den hængte mand: Lær noget nyt. Anerkend, overgiv dig, slip kontrollen og kom videre. Bryd gamle mønstre. Man har indsigten, men mangler evnen til at kommunikere. Altså ud af martyr / offer rollen og kom videre – sig farvel.
 1. Døden: Når du har indset og anerkendt at dine handlemønster ikke fungere, så må du give slip. Fravælg noget og giv slip for at der kan blive plads til noget nyt. Forandring og overgangsfaser i livet. Fravalg og afslutninger.
 1. Balancen: Magien opstår når vi giver slip. Der bliver skabt flow og balance. Tålmodighed og tilbageholdenhed.
 1. Djævlen: Puste sit ego op. Lyst, humor, og luksus. Ikke offer sig. Gøre det man har lyst til. Tage mere til sig selv – materialisme. Seksualitet. Afhængighed. Tage skeen i egen hånd og vise verden hvem man er. Du tør stole på dig selv.
 1. Tårnet: Kaos, sammenbrud, man får indsigt når lynet flammer. Universet gør opmærksom på det. Kan være voldsomt, men kan også være en indsigt.  Afsløring, pludselig forandring, uro og katastrofe.
 1. Stjernen: Handler om at heale, vær kreativ. Der er lys, fornyelse, håb og inspiration forude. Spiritualitet. Kortet giver ro.
 1. Månen: Handler om at omsætte det vi har lært i livet. Kamp mellem ego og intuition. Tvivl, ikke se klart – lære at vores intuition er ren. Viser illusionen og det ubevidste.
 1. Solen: Maskulin energi, alt er fryd og gammen. Massere indsigt. Fundet sit autentiske jeg og fortæller verden om det. Vitalitet og dynamik. Succes, lykke, glæde, sjov og varme.
 1. Dommedag: Nyt liv, ny identitet, barnet bliver vækket til live igen. Det indre kald. Genfødsel og tilgivelse.
 2. Verden: Ren nydelse, ren væren og helhed. Det kan betyde at der er rejser på vej. Færdiggørelse, opnåelse og afslutning af noget. De 4 symboler i hjørnerne er nu fuldt ud levende. Du har integreret de tre niveauer – det fysiske, det sjælelige og det åndelige.

 

Ekstra – for hyggens skyld 🙂

Udregn dit Personlighedskort og Årskort (Referer til trumferne)

Udregne dit personlighedskort:

Din fødselsdag + fødselsmåned + fødselsår  = resultat

fx den 31 + 10 + 1963 = 2004.

Så lægger du tallene sammen: 2+0+0+4 = 6

6 er altså mit personlighedskort (der findes ingen kort over 22 så er tallet større, skal disse også lægges sammen)

Lovers: Forene sin maskuline og kvindlige energi så man får kontakt til sig selv. Handler om at vælge til eller fra i relationer

Udregn dit årskort, hvert år har nemlig sin egen dynamik

Fødselsdag + fødselsmåned + det år vi er i nu = resultatet (Dog skal du have haft fødselsår i indeværende år eller skal du fortsat bruge året før)

Fx: 31 + 10 + 2021= 2062

Så lægger du tallene sammen: 2+0+6+2= 10

10 er altså mit årskort. Hvis tallet overstiger 22 skal du også lægge disse tal sammen.

Vil du have endnu større viden om Tarot – KØB mit kursus: KLAR PARAT – DIN TAROT START

Kærligst Gitte

Naturkilden


Det sker!

Kommende events


Seneste indlæg


Du kunne måske være interesseret i

Kommentar:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Når du tilmelder dig får du alt det nyeste først

Du er ny tilmeldt