Immunforsvar

Immunforsvaret

Vintermånederne er højsæson for virusinfektioner. Vi udsættes for smitte gennem fysisk kontakt eller ved en luftbåren virus (fx. nys og spyt). Primært er det forkølelser og influenza virus eller bakterier der præger disse måneder.

Immunforsvaret er kroppens forsvar mod infektioner og fremmede eller unormale celler. Immunforsvaret genkender og angriber bakterier og virus, der trænger ind i kroppen og beskytter os dermed mod sygdomme.

Immunforsvaret styrkes ved motion, blandt andet ved at producere flere hvide blodlegmer. Faktisk kan blot 45 minutters motion hver dag sænke risikoen for forkølelse med omkring 50 %! 

Din krop har brug for ca. 2,5 liter vand dagligt. Hvis du får væske nok, kan en stor del af kroppens celler tidligere opdage forstadier til infektioner, og således skille sig af med dem langt hurtigere. 

Du kan styrke dit immunforsvar ved at fylde dig med en masse sunde bær, frugter, grøntsager, fuldkornsprodukter, nødder, fisk og sunde olier, herunder omega 3. Du bør undgår kager, rødt kød, fede mælkeprodukter, e-numre og sukkerholdige madvarer. Madvarer som avocado, hvidløg, blåbær, grønkål, spidskål og gulerødder styrker lynhurtigt dit immunforsvar og gør dig stærkere, sundere og friskere.

Du kan booste og styrke dit immunforsvar ved at tage kosttilskud…. Spis en god fiskeolie, en multivitamin, D-vitamin, C-vitamin og mælkesyrebakterier

Søvn booster ligeledes dit immunforsvar. Når du sover renser din krop ud i gamle og døde celler og vævsmateriale. Den reparer skader og bygger nye celler i hele din krop.

Mælkesyrebakterier holder til i fordøjelsessystemet (maven og tarmen). Der findes millioner af forskellige bakterier. Alle de gode bakterier er med til at forbedre fordøjelsessystemet og optagelsen af vigtige næringsstoffer. Op til 70 % af immunforsvaret styres af en sund mave!

Meditere eller giv dig mulighed for at få ro i sindet. Det mindsker stress og medvirker til en bedre søvn. Få behandling med zoneterapi og eller akupunktur.

Der vil altid være sygdomme vi ikke kan undgå, selv om vi tager vitaminer, mineraler m.m. samt lever sundt. Men vi kan højne kroppens beredskab / immunforsvar ved at forebygge kroppens vagtværn.

Kærligst Gitte

Naturkilden


Det sker!

Kommende events


Seneste indlæg


Du kunne måske være interesseret i

Ametyst

Ametyst

En Ametyst er en meditationssten, Den er varm, elskelig og bestemt... Den åbner for forbindelser...

læs mere

Kommentar:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Når du tilmelder dig får du alt det nyeste først

Du er ny tilmeldt