Hvad er Meditation

Hvad er meditation

Psykisk

Meditation er en øvelse i at gøre sindet stille, samlet, sensitivt og ubundet. Meditation harmoniserer dine tanker og følelser og du bliver mere bevidst om at frigøre kreative, skabende og dynamiske energier. Meditation danner grundlag for selvrealisering og kontakt med ren væren.

Fysisk

Meditation får også hjerterytmen, blodtrykket og pulsen til at bliver roligere. Mængden af kortisol, som er et stresshormonet falder. Hjernen udskiller større mængder af signalstoffet dopamin, som er et hormon, der får os til at føle velvære

Mentalt

Mentalt bliver man fredsfyldt og rolig. Tankerne bliver mere klare, og man udvikler en større sensitivitet over for sine omgivelser. Større tilfredshed, tro og tillid er fremherskende.

Spirituelt

Spirituelt kan er udvikles en større forståelse for helheds bevidstheden. Dette kan ske gennem pleje af åndedrættet via meditation. Der kan udvikles mere tænksomhed og tillid. Man kan blive mere alt omfavnede. Ens personlighed gennemstrømmes uhindret af universal kærlighed. Dybere livssyn og helhedsforståelse. Meditation er en tilstand hvor sindet hviler i ro for tankerne. 

Meditation anvendes for 

 • At finde det sted i vores indre, som er lydløst
 • At finde balance

Vi søger det lydløse rum for at finde fred eller søge svar på spørgsmål, som ikke kan findes i tankernes almindelige virvar.

Meditationens budskab 

 • Tro på det
 • Lad det strømme
 • Hvil i det

Hvordan mediterer man

 1. Sæt dig godt til rette i rank position eller læg dig ned. Ryggen skal være i en naturlig afslappet balance.
 2. Slap af i skulderen og resten af kroppen.
 3. Luk dine øjne
 4. Fokusér på dit åndedræt. Træk roligt vejret ind igennem næsen og pust ud igennem munden
 5. Giv slip på dine tankerne og lad sindet falde til ro. Visualiser evt. at du lægger alle dine tanker, store som små, oven på den sky der stille og roligt passerer hen over hovedet på dig, henover den smukkeste lyseblå himmel. Pust skyen væk som symbol på at du slipper tankerne. 
 6. Kommer tankerne igen, gentager du blot din visualisering og vender tilbage til åndedrættet.

Meditationsformer og teknik

Der findes mange meditationsformer, og de har forskellige formål.

Du skal finde den meditationsform der giver mest mening for dig.

 1. Du kan vælge at koncentrere dig om dit åndedræt, og blot sidde i stilhed. Indled med at gøre dit åndedræt roligt – brug evt. tællingen 4-4-4-4 (Ånd ind på 4, hold på 4, ånd ud på 4, hold på 4 etc.). Sætter tanker og følelser fri.
 2. Du kan vælge at fokusere på udvalgte steder på kroppen, visualisere bestemte billede eller følelse
 3. Du kan bruge et mantra. Det kan være et smukt og enkelt ord, en lyd, en sætning, en kropslig fornemmelse. Du gentager ordet, lyden mm. igen og igen
 4. Du kan mediter på at få et svar. Du fokuserer på den tanke, følelse eller en den problemstilling du ønske svar på. Du dybdetænker og filosofere hvilende og åndeligt.
 5. Du kan lytte til en guidede meditation, en guidet visualiserings rejse. Denne bringer dig afspænding, afslapning, energiopfyldning og healing. Dit sind sætter billeder på hvor end du guides hen. 
 6. Chakra meditation. Chakra betyder hjul og er et energisystem. Her lader du energien strømme igennem de 7 chakra i bevidsthed med deres farver.
 7. Sjæls-meditation. Du guides ind i en dyb afslappet tilstand, hvor formålet er, at du kommer i kontakt med din inderste essens, din sjæl og det højest mulige i dig. Denne meditation er rigtig god til spirituelt arbejde, hvor du kommer i kontakt med det guddommelige i dig selv.

I store træk har de forskellige meditationsformer allesammen samme effekt på sindet og hjernen.

Hjernebølger:  Ved tankevirksomhed er du i Betaniveau – Ved stilhed er du i Alphaniveau

Kærligst Gitte

Naturkilden


Det sker!

Kommende events


Seneste indlæg


Du kunne måske være interesseret i

Kommentar:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Når du tilmelder dig får du alt det nyeste først

Du er ny tilmeldt